Righteous Kill vs Asesinato Justo

Dia: 31 de març del 2012. Hora: 17:00. Lloc: FNAC de Plaça Catalunya. Secció de pel·lícules. Trobo Righteous Kill, Asesinato Justo en espanyol. En Bluray, of course. Cometo l’imperdonable error de no comprovar els idiomes (tant d’àudio com de subtítols). Santa innocència la meva, de suposar que l’idioma original de la pel·lícula vindrà sempre almenys amb la mateixa qualitat que la resta. No sé si ja llavors era conscient que no totes les pel·lícules porten subtítols en l’idioma original, a més de l’idioma en el qual se solen doblar les pel·lícules per aquestes contrades.

Arribo a casa i m’escandalitzo enormement en comprovar que l’àudio en espanyol és 5.1, mentre que en anglès és 2.0. Subtítols únicament en espanyol. Mereixen la forca. No, no exagero. Si exagerés hauria demanat la foguera, o d’altres mètodes pitjors.

Pocs països hi ha al món que doblin les pel·lícules i (sorpresa?) Espanya és un d’ells. Quin cony de dificultat tècnica els evita posar la versió original anglesa en 5.1? Ganes de tocar els collons? Putejar el personal? Rabieta contra el món anglosaxó? I per què cony no foten els subtítols en anglès? Clar, segurament deuen despreciar l’aprenenatge d’idiomes (cosa dels no sé quans centenars de milions de gent que parla espanyol al món, deu ser).

Des de llavors que m’hi miro molt més amb el tema dels idiomes quan compro pel·lícules. Em sembla escandalós que l’idioma original no vingui amb la pel·lícula (per sort això encara no m’ha passat mai), o que vingui amb una qualitat inferior a la dels idiomes de doblatge. I em sembla igualment escandalós que no hi hagi subtítols en l’idioma original, encara que no sigui l’anglès. Vergonyós. Propi d’un país de pandereta.

PD: que consti que això no té res a veure amb l’FNAC.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s