Cansat de la informàtica?

No sé si deu ser perquè m’apropo perillosament als trenta, però començo a tenir una crisi d’identitat professional. No és el primer cop (fa un parell d’anys ja en vaig passar una), però aquesta vegada em sembla que va més en sèrio.

Començo a estar una mica cansat de la informàtica, concretament de l’enginyeria informàtica. Probablement hi deu influir l’època que estic vivint a la feina, però em noto una mica insatisfet.

No treballo en una empresa d’informàtica, tot i que en el que fem hi ha un component informàtic força elevat. La línia de negoci, per dir-ho així, té molt més a veure amb les telecomunicacions. Sóc l’únic treballador sense una formació bàsica en electrònica (i no, l’assignatura d’electrònica de primer no és una formació bàsica en electrònica, pel cas de la nostra empresa; sí ho seria, per exemple, la de segon).

No és només la marginació que pugui experimentar, que també, pel fet de no entendre segons quines converses, segons quins raonaments, etc. És també el fet de no sentir-me del tot útil. És tenir la sensació, no necessàriament justificada o encertada, de fer una tasca que, en certa manera, és accessòria.

Passa també una altra cosa: que a programar s’hi atreveix tothom, i és realment difícil apreciar i valorar la qualitat en el software. Són coses d’aquelles que només es valoren quan no es tenen. En canvi, un enginyer informàtic ho té molt difícil fer intrusisme professional als electrònics i telecos. I amb això no critico ni a uns ni altres, simplement intento descriure uns fets tal i com els veig.

A la llum de tot plegat, he pres la decisió d’ampliar els meus àmbits de coneixement, especialment pel que fa a l’electrònica i les telecomunicacions. No vull menjar-me el terreny de ningú, simplement vull ampliar horitzons, aprendre d’altres coses.

Tan de bo conservi sempre aquestes ganes d’aprendre. És un dels millors actius amb què pot comptar una persona (en general) i un enginyer (en especial).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s