El carnisser i el cirurgià, I

Nota: aquest havia de ser un sol post, però com que se m’ha fet molt llarg, he preferit dividir-lo en diverses parts.

Els períodes d’entrega de pràctiques de SO causen diversos efectes segons quin sigui el rol de cadascú. Sobra dir que als alumnes que tenen pràctiques pendents, la proximitat del deadline provoca estrès. A mi em fa pensar. Se m’acut una metàfora que pot explicar l’elevat nombre de pràctiques suspeses i no entregades.

Imaginem-nos un carnisser, acostumat a fer servir ganivets grossos per a tallar pollastres, conills, etc. La precisió no és exactament un requisit crític, tot i que evidentment no és el mateix tallar per aquí que tallar per allà. Imaginem-nos que a aquest carnisser, en un curt període de temps, se li demanés intervenir, quirúrgicament, un pacient. Pobre pacient.

Penso que, d’alguna manera, és el que demanem als alumnes de SO. Les pràctiques a què s’han enfrontat fins ara tenien la seva dificultat, no ho nego pas. Ells, al seu moment, les van trobar fàcils o difícils. Però no requerien grans dosis de precisió. En canvi, a l’arribar a tercer, es troben amb la pràctica 1 de SO. La pràctica. A primer els preparen per al que se’ls demana a primer: se’ls ensenyen fonaments de programació i rudiments del llenguatge C. Però l’experiència ens diu que no n’hi ha prou per a la pràctica de SO. Evidentment hi ha gent que se’n surt, faltaria més! Però la gran majoria es queda pel camí.

Anuncis

3 thoughts on “El carnisser i el cirurgià, I

  1. Jo encara diria més… si veiesis el treball de IA que he corretgit segurament et faries creus… com cony han arribat fins aquí? Potser no és ni de bon troç la seva prioritat fer un treball digne per aquesta assignatura. El que crec que no es pot fer és insultar, i el treball del que parlo és una mofa. Joder, que pasin el puto detector d’ortografia encara que sigui perquè la memòria pasi de tindre un 0 a un 0.5! En fin, estic bastant indignat, llegeix el YiT i ho comprovaràs 😉

    Salut!

    • Fa temps van entrevistar, em sembla que era a l’AVUI, a una mestra de primària que deia que l’ortografia limitava la creativitat dels nens. Si ja de petits els inculquen aquestes atrocitats, no sorprèn gens el que ens trobem ara. Personalment, no confiaria mai l’educació dels meus fills a una “mestra” com aquella.

      • El que he vist al llarg de la meva breu existència és que hi ha molts professors (sobretot a nivell pre-universitari) que premien la mediocritat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s