La tipografia

M’encanta. I des que utilitzo LaTeX, m’apassiona. Quan veig segons quins “treballs”, fets amb una “eina” el nom de la qual prefereixo no mencionar, se’m cauen els collons a terra. No és només una qüestió d’eina, que també. És una qüestió, d’estil, de gust, de sensibilitat. De rigor.

No entenc com a la gent no se’ls giren els ulls en veure segons quins documents (impresos, naturalment). Tot val. Tot s’accepta. Línies extremadament llargues, tipografies aberrants (cada cop s’abusa més de les fonts Sans Serif), paràgrafs sense justificar, i un llarg etcètera.

Insisteixo que no és tan sols una qüestió d’eina, o de gust. És de sensibilitat. L’interès per fer les coses ben fetes. L’atenció als detalls. Que no es pensi ningú que sóc un geni de la matèria. Ni molt menys. Tampoc pretenc pas que la penya es converteixin en catedràtics de la tipografia o del disseny gràfic. Tan sols demano una mica de sentit comú, interès, atenció.

Sembla que al DI es vol fundar el “gCS LaTeX Council”. Per sort som uns quants al Departament que admirem i emprem LaTeX. No vull dir amb això que sigui obligatori fer servir LaTeX per a aconseguir documents ben presentats. Ara bé, qualsevol que tingui certa destresa en LaTeX estarà d’acord amb mi que amb aquesta eina és molt més fàcil aconseguir bons resultats.

I no és tan difícil d’aprendre. Tot és qüestió de posar-hi ganes. I pit i collons.

Un exemple de bona tipografia

Un exemple de bona tipografia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s